Urkult second version

Imorgon åker jag till Karlstad/Sunne för att på onsdag bila upp till Näsåker och Urkult med Vind och hans vänner. Jag längtar efter att få komma tillbaks till Urkult och hippie-andan. Det var fyra år sen sist.

För att få lite peppning inför festivalen:


Robban blåser eld.



Dimmig morgon, dimmigt sinne.



Äkta hippie-festivaler har gungor. Tjejen kallade jag för Raj Raj och blev min festivalkompis.




Nämforsen ligger precis nedanför. Där kan man bada.



Hippie-festival som sagt :)



Carro och Emily (tjejen jag har festivalat mest med).


Original.



Emily och jag styr båten.



Lärde känna Vind, mer energisk människa är svårt att hitta. Förutom hans två bröder förstås.

Utbildning

I helgen kom jag fram till att jag inte ska försöka bli klar med min utbildning på 4,5 år. Jag ska instället ta en extra period, d.v.s. ett fjärdedels år. Har hela tiden varit inställd på att jag till varje pris måste bli klar 'i tid'. Men istället måste jag faktiskt se till mig själv och mina behov. Det är inte hälsosamt att pressa sig själv hela tiden och därför ska jag unna mig att bli klar någon månad senare än planerat.

Till hösten ska jag läsa följande kurser:
Bioteknologins etik
Miljötoxikologi
Ekologi, fortsättningskurs
Kemisk Termodynamik (restkurs från andra året)
Teknik och hållbar utveckling


Dessutom kommer jag att vara Skattmästare för Kemisektionen läsåret 09/10.

Skräpet är sjuk

Förra helgen började skräpet visa sina blinkhinnor och fick därför inget cert på utställningen. Veterinären ville avvakta med ett besök för att se ifall om irritationen gick över av sig själv. Eftersom inget direkt förbättrades så åkte jag in med henne i torsdags. Det konstaterades att hon har en svampinfektion i vänster öra och även en öroninflammation till följd av detta. Hon har även lite feber.


Så här tydliga är blinkhinnorna (det vita som täcker ca en fjärdedel av ögot)

Skräpet har alltså fått massa mediciner som hon ska få två gånger om dagen. Vi droppar saker i hennes ögon och vi droppar saker i hennes öron, plus att vi varannan dag måste rengöra örat med en speciallösning och tops för att få bort vax. Skräpet tycker inte att detta är kul.

Veterinären sade att vissa katter har lättare för att få svampinfektioner än andra. För att förhindra detta så måste vi rengöra öronen noggrant från vax och smuts ungefär var tredje-fjärde vecka, alltid. Det är nämligen så att jästsvampsporerna fastnar på det som finns i örat och börjar växa, något som jag borde ha insett från början.


Huvudsaken är i alla fall att skräpet inte mår nämnvärt dåligt av allt detta, hon är lika energisk och matglad som annars.


T.ex. kan man balansera på radion när man spanar ut genom fönstret.

Rödtott




Det blev inte illrött som förra gången. Jag satsade på en lite mer 'vuxen' färg och resultatet blev vinrött. Jag är inte helt övertygad om att jag nöjd med denna diskreta röda färg, jag suktar efter illrött.

Shopping

Idag hälsade jag på min Ka i Uppsala. Vi hade jättemysigt när vi spanade in reor och lunchade ihop.

Det här med reor blir väldigt dyrt för mig. Jag handlar sällan kläder till ordinarie priser, men när reorna väl slår till så handlar jag ikapp med kraft.  Enda lösningen på min shopping-begåvning är att undvika affärer helt och hållet, något som är mycket lätt under terminerna då man ändå inte har tid förrän efter affärerna har stängt för dagen. Olyckligtvis så måste jag in till stan igen imorgon för att införhandla:
1) En smidig, relativt billig kamera som är lätt att ha med sig till bl.a. Urkult
2) Ett vätskebälte


Kameran är på laddning inför mottagningsfotograferingen, så jag lägger upp bilder på några av mina fynd i morgon.

Kattutställning 2

Igår var vi på vår andra kattutställning. Det gick inte lika bra som förra gången, skräpet fick EX 1 men draget certifikat. Med det menas att hon fick tillräckligt med poäng för att få sitt CAC certifikat, men hon fick det inte eftersom hennes ögon var irriterade. Hon visar tredje ögonlocket på båda ögonen och det började i lördags. Jag förstod att det kunde bli problem under utställningen, men när hon passerade veterinärkontrollen utan problem så tänkte jag att det nog ändå skulle gå vägen. Vilket det tyvärr inte gjorde.

Det första jag gjorde i morse var att ringa veterinären eftersom ögonen inte blivit bättre sedan igår (från lördag till söndag blev de bättre). Veterinären tyckte inte att det fanns någon anledning till att åka in efter bara två dagar med tanke på att hon äter och dricker normalt och har lika mycket energi som vanligt. Men om det håller i sig till på onsdag så bör vi boka en tid för att kolla upp vad det kan vara. Tills dess ska jag tvätta hennes ögon två gånger om dagen med koksaltlösning.


Varje gång jag träffar en oriental så blir jag bara mer och mer kär. Jag vet att det blir alldeles för mycket med fem katter, men jag behöver en oriental. Skräpet behöver en oriental-kompis och Jocke vet bara inte om att han behöver en också. Att Marina ska få en kull med orientaler i september gör verkligen saken inte lättare...

London

Jag och mamma var i London i slutet av maj. Resan bestod mest av muséer och shopping.


Mamma vilar i Natural History Museum, stenutställningen.



Aurora kollektionen, en samling på 296 st diamanter i olika färger!



På gården inuti Victoria and Albert Museum.


Tipu Sultans tiger. Snodd från Indien.

Utöver dessa två muséer så besökte vi tre utställningar om Picasso (National Gallery), Henrik VIII (British Library) och Shah 'Abbas (British Museum).

Joggingtur

Har idag sprungit i skogen för första gången på över fem år. Det var otroligt härligt!

Med tanke på att jag inte tränat på ett år var jag var lite osäker på min kapacitet och tog 3 km-spåret. Tvingade mig att gå i alla uppförsbackar för att inte ta ut mig totalt. Men jag tror att jag underskattade min kapacitet. När jag kommit runt hela spåret var jag inte ett dugg trött utan kände för att ta ett varv till. Jag hejdade mig dock, det får bli nästa gång.

Är så nöjd med att ha grus- och sågspånspår precis i närheten av lägenheten, det var jättelänge sen sist. Jag klarar inte av att springa på asfalt med mina dåliga knän och min knäppa rygg.

Singstarkväll

Igår åkte jag ut till Orminge för att ha en tjejkväll med Ronja och hennes vänner. Det var verkligen jättetrevligt och mysigt.

Vi började med att köpa hem kinamat. Vissa drack vin till maten, men jag och Hanna kände att alkoholfritt passade sig bäst med den inre tröttheten.

Efter middagen drack vi kaffe och åt den nya Marabouchokladen "sommar" med jordgubbar i. Därefter begav vi oss in i vardagsrummet för att sjunga singstar. Vi hade tre skivor som vi växlade mellan: rockballader, Disney och pop.

Jag överkom en av mina värsta rädslor, att sjunga själv inför andra helt nykter. Jag har aldrig gjort det tidigare. Aldrig mer än en textrad eller två. Jag är så osäker på min röst och tonlägen sedan min högstadielärare sade att jag inte kunde. Men ju mer jag vågade dessto bättre kunde jag hålla tonerna (och rätt toner) och tillslut kunde jag sjunga en hel låt med hyffsat bra poäng. Det var jätteläskigt och innan varje gång jag skulle sjunga så började min kropp skaka och rösten darra, men som sagt, jag klarade det! Ronja visste om min rädsla och stod bredvid och peppade och stöttade mig hela tiden.

Nu måste jag bara göra om det fler och fler gånger tills rädslan försvinner helt någon dag. För vem bryr sig egentligen om att man inte låter som en naturbegåvning när man sjunger? Det är ju bara jag som bryr mig och det finns inget härligare än människor som vågar bjuda på sig själv. Jag vill vara en som vågar och jag får kämpa en stund för att komma dit.

En annan rädsla jag har som jag inte vågat ta itu med är teater och skådespelande. Jag känner mig så extremt fånig när jag står och ska säga saker som inte är jag. Detta är något jag också måste jobba med och under mottagningen kommer jag förmodligen att vara med i ett skådespel. Vi får se hur det går.

Mycket som händer

Nu var det väldigt länge sedan jag sist skrev. Tänk att det så lätt blir så. Och inga bilder har jag lagt upp på länge. Det måste också fixas strax. Har inte ens skrivit om hur Londonresan i maj var, eller visat bilder därifrån. Det händer så mycket och när det inte händer något så försöker jag att vila. Har inte lika mycket energi som för några år sedan.

En uppdatering om vad som har hänt sen sist:
  • Vi åkte till Peters landställe och hade jätteskoj! Tretton personer till middagsbordet och alla överlevde. Lyxig middag med massor av färskpotatis (som även blev fyllekäk) och grillat. Årets första dopp, ett nattbad.
  • Gotland-besök under midsommar för att fira pappas 60-års dag. På Gotlandsfärjan träffade jag otippat min äldstaste vän Carolina. Midsommar var mysigt och pappas fest dagen efter var jättetrevlig.
  • Är klar med båda sommarkurserna, fick A i båda! ("Miljövetenskap. Fysiken med tillämpningar." samt "Sidenvägarna och den koreanska kulturen")
  • Vi har flyttat in i den nya mycket bättre lägenheten och vi stormtrivs redan. Blev välkomnade av tre personer under flytten. Insåg att jag har SJUKT mycket saker och att jag borde fundera på vad jag verkligen behöver och inte. Men jag köper inte så mycket saker längre nu när jag pluggar, så 99,9% av det jag äger har jag inhandlat innan 2006...
  • Jag har varit på Arvikafestivalen där jag hade roligare än vad jag har haft på flera år. Jag såg Kattis lillebrors band The Fast Forwards, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Korn och en del av Röyksopp. Det var länge sedan jag såg så många band.
  • Första styrelsemötet igår/överlämning. Jag missade själva mötet men droppade förbi efter jobbet för middag och alkoholförtäring.