Nytt år, nya utmaningar!

På nyår var Jocke och jag i Hammarby-Sjöstad hos Macke, Jockes kompis. Det var riktigt trevligt.

Vi åt först middagen hemma, trerätters bestående av: sparrissoppa, tortellini med fläskfilé/quornfilé samt kantarellsås och stekta kantareller. Salladen bestod av avokado, paprika och kokta morötter. Till efterrätt åt vi vaniljglass (tofuglass) med hjortron och hjortronsylt.

image63

image64

image65

I Hammarby-Sjöstad är befolkningen galna med raketerna. Jag har aldrig varit med om liknande. På innergården hos Macke var det några galna gubbar som sköt raketer, någon avfirade även från sin balkong. Vid vattnet så slant någon raket rakt in i folkmassan och någon idiot satte upp en raket och tände eld precis bakom mig och Jocke. Vi märkte inte det och Macke skrek åt oss att flytta på oss, så vi hann precis undan innan den fyrades iväg. Ursch, det borde nästan vara raketskjutar-utbildning inför nyår.

image66

image67



Jag ger aldrig nyårslöften, men man kan ju ha ambitioner. Nästa år vill jag börja träna lite mer, minst tre pass i veckan. Man mår bra av det, det är sjukt stor skillnad. Jag vill bli flitigare med studierna och det innebär nog att jag måste hitta motivationen igen. Den som saknades under denna hösttermin, men vi får se, jag brukar alltid bli lite manisk vid våren och början av sommaren. Jag skulle också vilja ha möjlighet att resa iväg med Jocke. Kanske bara en helg, eller en hel vecka. Kanske bara i Sverige eller jättelångt bort. Kanske backpacking, kanske spa. Huvudsaken är att det blir en resa - någon gång detta år.