Kallt

Det var ganska spännande att bo i vår förra lägenhet vid Gärdet, det var mycket som inte funkade. Första vintern så startade aldrig elementen, men sälvklart var det inget fel på dem enligt bovärden. Vintern efter så gick ventilationen sönder i hela huset vilket ledde till att det blev galet varmt plus korsdrag i hela huset. Det var närmare 25 grader inomhus och korsdraget tjöt så mycket att det ibland var svårt att sova.

I denna nya lägenhet så har vi haft det ganska kallt under oktober (Sverige har ju varit kallare än Sibirien under oktober..). Vi har ganska exakt 19 grader och det är lite halvkallt när man bott i en för varm lägenhet under längre tid (den var galet varm under sommaren också). Med tjocktröjor, tofflor och te så gör det inte så mycket med kylan. Jag antar att sssb håller värmen nere pga ekonomiska (och miljömässiga) anledningar.

Det som skär lite i hjärtat är att skräpets öron har varit konstant kalla denna månad...

Aj aj aj

Jag fick nackspärr idag. Satt framför datorn och sträckte på mig så knakade det till och jag fick apont i nacken ut mot axeln. Detta var i morse och det har fortfarande inte släppt - bara blivit värre för nu har jag stundvis ont i hela nacken. Får se hur länge detta håller i sig. Till för två år sedan hade jag aldrig haft nackspärr mer än några timmar, men de senaste åren har det hänt ett flertal gånger att jag har haft nackspärr uppemot en vecka. Läste på vårdguiden att det inte är ovanligt och att det kan vara relaterat till stress...

Hemtentan i Industriell Ekologin är nästan färdigskriven, sista frågan som är lite väl klurig. Ska vänta tills Johanna kommit till den så kan hon och jag disskutera lite konstruktivt kring den på söndag. Annars är det tentaplugg inför Ekologin som gäller. Jag ska försöka läsa alla kapitlen i boken (bara åtta stycken) tills tentan kl 13 på måndag - vi får se hur det går. Sedan så publicerades även hemtentamen i Bioteknologins Etik idag, den verkade mycket svårare än tidigare år, men det märker jag när jag börjar skriva svaren på måndag kväll efter Ekologi-tentan.

Ska bli så skönt när denna period är slut och man får åka till Holland och vila ut och umgås med trevliga människor under några dagar!

Progress

Det börjar droppa in lite resultat för det jag har gjort under period 1. Det har varit lite nervöst när jag inte alls vetat hur det faktiskt har gått i skolan under denna hektiska period. Men i veckan har jag fått de två första resultaten. Kontrollskrivningen i Termodynamik gick ganska bra, snittet var 4,1 / 8 p och jag fick 5,5 p. Med tanke på hur lite jag hunnit plugga till KS:en så är jag faktiskt jättenöjd!

Nästa resultatet jag fått är för det hopplösa grupparbetet i Industriell Ekologi. Min grupp fick A! Jag tar verkligen åt mig av äran med tanke på att jag och Teresa skrev nästan hela arbetet själva.

Sitter och skriver på hemtentan i Industriell Ekologi nu, det är endast Pass/Fail vilket är skönt. Så stressande (men samtidigt motiverande) med betygsättning. Jag hoppas bli klar imorgon även om vi har till på måndag på oss. Vore så skönt att ha helgen för att plugga till salstentan i Ekologi.

Måndag

Idag är det måndag. Helgen bjöd på fest, först hos Filip på fredagen sedan kemis stora n0llgasque på lördagen. n0lle var intressant och jag hade verkligen väldigt kul ända fram tills jag fick enorm huvudvärk. Det höll i sig i mer än två timmar och det bidrog till att jag blev ganska opepp. Mailén har min kamera så jag kan varken lägga upp bilder på bloggen eller på Facebook.

Nu sitter jag och svarar på frågorna inför det sista seminariet i Industriell ekologi. Lite jobbigt att jag typ inte förstår två av frågorna, men det ordnar sig nog. Jag har helt 4,5 timmar på mig innan jag måste lämna in arbetet... Helst bör jag vara klar inom tre timmar så jag kan gå på styrelselunchmötet. Annars är det inte så mycket  kvar i skolan nu, två hemtentor och en salstenta. Det borde gå någorlunda smärtfritt.

Kan man påskynda tillfriskning?

Idag hade vi redovisning i Ekologin, det gick helt okay. Känns skönt att de utländska masterstudenterna drar ner nivån så man framstår som några av de bättre ;)

Ska försöka övertala kroppen om att den verkligen vill åka till Johanna och Täbban plus att den vill ut och dricka öl ikväll. Alternativet är ju att svara på frågorna inför de två seminariumen jag har (torsdag och måndag), men hur kul är det egentligen.

Sjuk

Nu har jag varit mer eller mindre sjuk i närmare en vecka. Är inte så sjuk att jag ligger däckad i soffan och inte kan göra någonting, men jag är alldeles för sjuk för att kunna göra allt som jag gör när jag är frisk.

Igår hade jag inlämning av Individual assignment i Industriell ekologi och idag hade jag KS iTtermodynamik så jag har knappt något kvar alls i denna period!
På de resterande två veckorna ska jag bara göra:
  • Redovisning av arbete i Ekologin
  • Sista seminariumet i Etiken
  • Sista seminariumet i Industriell ekologi
  • Hemtenta i Industreill ekologi
  • Salstenta i Ekologin
  • Hemtenta i Etiken
Så grymt skönt! Jag kommer att kunna ha tid för fritid här hemma utan att strikt planera in det. Sedan när hemtentan i Etiken har lämnats in så bär det av till Holland och Louise. Härlig belöning för en intensiv men rolig period.

Tillbaks till KSen som jag skrev idag. Olyckligtvis hade jag inte hunnit plugga så mycket som jag önskat eftersom jag blev sjuk (vilket inte var inplanerat) och orken varit noll.  MEN jag tyckte att KSen gick riktigt bra, den var ganska teoribaserad och det passade mig. Får se vad jag får för poäng. Så länge det är mer än 1 poäng så gick det bättre än förra året.

Förkyld?

Ganska kort tid efter gårdagens blogg-inlägg började jag känna mig extremt trött med sprängande huvudvärk och  ont i hela kroppen, som när man har lite feber. Jag brukar aldrig bli sjuk. Eller snarare, jag blir aldrig förkyld eller får influensan. Förmodligen har mitt immunförsvar härdats från när jag var liten och var sjuk exakt hela tiden. Som jag minns det så hade jag öroninflammation oavbrutet hela min uppväxt, men jag antar att det inte var riktigt så.
När jag blir sjuk nuför tiden så blir jag galet sjuk och helt utslagen i några dagar. Senast detta hände var nog 2004 då jag hade över 39-40 graders feber i tre-fyra dagar. Feber sänker mig totalt, jag känner av väldigt små temperaturökningar i min kropp.

Hur som helst, jag tänkte att jag förmodligen 'bara' hade stress-symptom, men att jag ändå borde ta det lugnt ifall om jag mot all förmodan hade blivit förkyld. Så istället för föreläsning så låg jag hemma och sov. Sedan ställde jag in filmkvällen och bara tog det lugnt hemma. Inget plugg över huvudtaget. Idag mår jag mycket bättre men är fortfarande väldigt trött. Troligtvis skippar jag termo-övningen kl 10 (som jag kan gå på imorgon) och vilar ut. Etik-seminariet är inte förrän 15 så det är skönt.