Skräpet är sjuk

Förra helgen började skräpet visa sina blinkhinnor och fick därför inget cert på utställningen. Veterinären ville avvakta med ett besök för att se ifall om irritationen gick över av sig själv. Eftersom inget direkt förbättrades så åkte jag in med henne i torsdags. Det konstaterades att hon har en svampinfektion i vänster öra och även en öroninflammation till följd av detta. Hon har även lite feber.


Så här tydliga är blinkhinnorna (det vita som täcker ca en fjärdedel av ögot)

Skräpet har alltså fått massa mediciner som hon ska få två gånger om dagen. Vi droppar saker i hennes ögon och vi droppar saker i hennes öron, plus att vi varannan dag måste rengöra örat med en speciallösning och tops för att få bort vax. Skräpet tycker inte att detta är kul.

Veterinären sade att vissa katter har lättare för att få svampinfektioner än andra. För att förhindra detta så måste vi rengöra öronen noggrant från vax och smuts ungefär var tredje-fjärde vecka, alltid. Det är nämligen så att jästsvampsporerna fastnar på det som finns i örat och börjar växa, något som jag borde ha insett från början.


Huvudsaken är i alla fall att skräpet inte mår nämnvärt dåligt av allt detta, hon är lika energisk och matglad som annars.


T.ex. kan man balansera på radion när man spanar ut genom fönstret.

Kommentarer
Postat av: Katt

Hon är fiiin! :o)



Och du, man kan inte alltid tänka på allt och förutse allt.



KRAM

Postat av: Molly

vilken otroligt fin katt :)

vad är det för ras?

hoppas att du får en bra helg :) take care!

2009-08-07 @ 21:54:47
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback