Happy Holi

Idag är det Holi i hela Indien. Det är en glad festlighet då man vid midnatt (natten till idag) bränner brasor för att få bort allt ont. Under dagen kastar man färg på varandra och turister avråds från att vara ute i staden. Alla super till rejält för ovanlighets skull och det kan bli lite obehagligt. Som kvinna är det ännu lite mer påfrestande då de få kvinnor som finns håller sig inomhus, så det är bara män (främst unga) som är med i festligheterna under dagen.

Jag och min syrra tog en cykelrikcha och bevittnade allt i smeten.

image72

image73

Tre bra saker.

Kloka Marie tipsade mig om att lista tre bra saker jag har gjort under dagen. Jag tror att det är bra.
  • Jag skrev tentan i Kemisk dynamik trots att jag egentligen inte ville.
  • Gratulerade min syster i Indien som fyller år idag.
  • Minskade CSN-stressen genom att kontrollera hur mycket poäng jag egentligen behöver ta denna termin.
image71
Min snygga syster

Det löser sig till slut.

Nu är den jobbiga perioden över, nu är det bara tre tentor kvar innan man kan pusta ut helt. Är fysiskt och psykiskt utmattad efter 6 veckor utan fritid. Igår skrev jag klart det sista arbetet och idag borde jag ha börjat plugga.
Vi får se hur bra jag kommer igång, har ändå 2,5 dag till innan första tentan.

Jag var väldigt ledsen för att jag inte blev uttagen till KOMPIS under Kemisektionens mottagning, MEN jag ska istället få vara kronPheus. Shit, det ska bli riktigt skoj!

Och så var jag inställd på att missa Quarnevalen, men där löste det sig också - jag lyckades få vara i ett bidrag som valdes ut. Så nu ska jag få vara med där också. Bidraget heter "Noaks rymdraket".

Jag är verkligen glad - det som tidigare såg ut saom ett helvete har nu klarnat upp och verkar bli bästa möjligt. Jag ska bara försöka klara tentorna så är allt fixat. Känns riktigt riktigt bra.