2007 - Ett år av sysslor

Januari
Jag flyttade in i min lägenhet på 24 kvm i Uppsala. Jag älskade varje stund av vinterlandskap i det mysiga Uppsala.
image36


Februari
Jag fyllde 22 år, men innan dess hade Jocke klippt av mig allt mitt hår. Annars var det mest plugg och lite förvirring. Ibland hände en fest eller fler. Då cyklade man även fast det var så mycket snö att hjulen spårade. Högklackat var en utmaning.

image37


Mars
Fortsatte som februari med mycket plugg och något galej ibland.
image38

April
Nu började det hända saker - jag var volontär för forsränningen och jag engagerade mig mycket!
image39
image40
image41
(Valborg i Uppsala)

Maj
Nu började tiden rusa iväg och jag kunde inte ens då förklara hur. Tentaperioden sög musten ur mig. Hela vårens kurser tenterades inom två veckor, då jag utöver dessa ordinarie tre tentor, även hade tre tentor i astronomi samt en uppsats i grekisk mytologi. Efter tentaperioden så började jag på Väktarutbildning 1.

Juni
Jag och Jocke flyttade in i lägenheten på Gärdet. 50 kvm äkta studentstandard. Hultsfred - som var alldeles för lamt. Efter det så fick jag magkatarr av den stressiga våren.
 image42
image43


Juli
Jag jobbade 12-timmarspass nästan varje dag hela månaden, förutom när jag var ledig 10 dagar för Arvikafestivalen.
image50
image51
image52

Augusti
Jag var fadder för Uppsalas teknolognollning.
image53



September
Skolan började, nu i en annan stad. Allt var nytt och obekant. Och så blev jag och Jocke med katt. En svartvit, charmig och bestämd liten madame.
image54
image55



Oktober
Helt plötsligt hade vi två katter. Och mamma fick diabetes, typ 1. Väldigt otippat.
image56
image57
image58

November
Jonas fyllde år, så jag och Jocke åkte till Sala för att fira honom.
image59


December
Slutspurten i skolan kombinerad med lite nöjen. Jag och Jocke åkte på Das Boot-kryssningen och gick på Lucia Movienight. Julen firade vi ihop med min släkt. Vi blev också akuthem åt lille Ian, så nu hade vi tre katter.
image60
image61
image62


Det här är första året, som jag minns, då jag inte lämnat Sverige en enda gång. Hela året har varit ganska händelselöst utan äventyr eller häftiga happenings. Och ändå har jag aldrig varit med om att ett år passerat så snabbt framför mina ögon. Jag kommer att minnas 2007 som ett stressigt år (magkatarr) då inget hände.

Det har varit behövligt med något slags lugnt år, jag behöver fortfarande tid för hitta mig själv bättre. Det tar tid, men för första gången kan jag säga att jag ser fram emot  vad nästa år har att komma med.

Internetproblem

Jag och jocke har, under ett tag, haft problem med att ladda upp filer på internet samt haft problem med extremt långsam uppkoppling. Eller problem - det har helt enkelt inte alls gått att ladda upp filer och vissa hemsidor har vi inte kunnat komma åt. Det har varken fungerat att ladda upp filer i e-post, upp på hemsida eller ftp.

Vi ringde såklart ComHem, som sade att de inte var orsaken till våra problem, men att man kunde se att vi 'förlorar' s.k. paket ut från vår uppkoppling. Vi kallade hit pappa som inte riktigt kunde klura ut felet och inget virus kunde heller hittas med virusprogram. Till slut ringde vi D-Link för att se om det kanske var vår router som bårkade, men inte ens de visste vad som kunde vara fel.

Då gjorde vi en enkel googlesökning med ComHem och MTU (Maximum Transfer Units, något som D-Links support snackade om), självklart hittar vi ett liknande fall som vårt. En kille som för 2 år sedan sökte hjälp på ett forum. Denna kille fick tipset att ladda hem ett skumt program som 'rättar till' uppkopplingen.

Jocke laddade hem programmet och voilà!

Detta ska jag fira med att dela med mig av en tuffing-bild!
image35